ZURICH

Na poziv generalnog konzula Republike Hrvatske u Švicarskoj konfederaciji mr.sc. Slobodana Mikeca Zrinska garda Čakovec sudjelovala je 8. i 9. listopada 2022. godine u Zurichu na proslavi dviju važnih obljetnica.

Na svečanosti u hotelu Hilton Garden Inn obilježene su 30. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske (15. 1. 1992.) te 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Švicarske (30. 1. 1992.). Gardisti Franjo Kemec, Božidar Novak, Kristian Požgaj i Kristian Kolarić sa počasnim predsjednikom Alojzijem Sobočancem bili su na službenoj  svečanosti gdje se između ostalog predstavila Međimurska županija. S njima su bili i župan Matija Posavec, a nastupala je Blanka Tkalčić te su predstavljeni tradicionalni međimurski eno-gastronomski proizvodi. U dijelu programa prikazan je video film „Bečka urota“ u izvedbi Hrvatskog kazališta u Švicarskoj.

Gardisti su bili i na hrvatskoj misi u Oltenu gdje je također prikazan ovaj film što su omogućili Hrvatska katolička misija Solothurn, Hrvatski svjetski kongres te Generalni konzulat Republike Hrvatske u Švicarskoj konfederaciji.  

  • 10763
  • 58036