Na misnom slavlju povodom blagdana Velike Gospe u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo u Gornjem Kuršancu blagoslovljen je kip svetog Ivana Krstitelja, koji je na rijeci Jordan krstio Isusa. Kip je djelo akademskog kipara Ante Jurkića, a crkvi ga je darovala Zrinska garda Čakovec.

U nazočnosti mještana Gornjeg Kuršanca, tamošnjih vatrogasaca, gardista i članova Zrinske garde Čakovec na čelu sa predsjednikom Đurom Belom misno slavlje predvodio je župnik Župe Novo Selo na Dravi Ivan Munđar koji je blagoslovio kip te zahvalio na donaciji i suradnji Zrinskoj gardi.

Gardin Predsjednik Đuro Bel rekao je da se postavljanjem kipa u filijalnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gornjem Kuršancu želi omogućiti javno štovanje svetog Ivana Krstitelja te potvrditi suradnja Zrinske garde i župljana ovog naselja u sklopu Župe Novo Selo na Dravi u čuvanju spomena na članove hrvatske plemićke obitelji Zrinski, a napose na Nikolu Zrinskog VII. Čakovečkog koji je preminuo na području današnjeg Gornjeg Kuršanca.

 

 

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.zrinska-garda.hr/images/storis/2023/kip/