Redovna, ujedno izborna, 21. sjednica Skupština Udruge "Zrinska garda Čakovec" održana je 27. 2. 2019. u Čakovcu. Članove Udruge nazočne sjednici Skupštine pozdravio je predsjednik Đuro Bel, a riječi pozdrava u ime Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu uputio je njezin tajnik Tomo Blažeka.

Članovi Skupštine, kojom je predsjedavao Dražen Berkopić, jednoglasno su prihvatili su Izvješće o radu Udruge sa pregledom nastupa u 2019. godini, zatim Izvješće o financijskom poslovanju te Izvješće Nadzornog odbora. Ujedno su prihvatili Program rada za 2020. te financijski plan Udruge za ovu godinu. Uz pojedinačne izmjene prihvaćen je sastav tijela Udruge. Tako je potvrđen mandat predsjedniku Udruge Đuri Belu, a uz njega Predsjedništvo Udruge djeluje u sastavu Dražen Berkopić i Josip Zorčec dopredsjednici, Branko Krnjak predsjednik Skupštine, Alojzije Šestan nadzapovjednik, Bernarda Cecelja kuma zastave, Davor Bratković zapovjednik, te Mladen Obadić, Marjan Novak, Markus Pilić i Davor Sokač kao članovi. Nadzorni odbor i dalje djeluje u sastavu Stjepan Novak, predsjednik, te Ivančica Somođi i Ratimir Hrešč, članovi. Predsjednik Suda časti je Mihael Štebih, a članovi su Zoran Vidović i Dragutin Trstoglavec. Tajnikom Udruge i dalje je imenovan Bojan Kocijan.

Počasnim članovima Udruge, za ostvarenu uspješnu suradnju i osobni doprinos u djelovanju i promociji Zrinske garde Čakovec, kao i promociji obitelji Zrinski i Frankopan te hrvatske povijesti i kulture i vrijednosti Domovinskog rata, aklamacijom su proglašeni mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, mons. Vlado Košić, sisački biskup te Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Novoimenovanim dozapovjednicima povijesne postrojbe Zrinske garde Kristianu Požgaju, Mladenu Obadiću, Goranu Perčiću, Nenadu Štreku i Orlandu Kozjaku uručene su kravate sa obilježjima dozapovjednika.

Nakon radnog dijela nastavljeno je druženje nazočnih članova Udruge.

 

  • skup f1
  • skup f2
  • skup f3
  • skup f4
  • skup f5

Fotografije Miroslava Hranjec