Na početku godine održan je već tradicionalni susret predstavnika triju srodnih čakovečkih udruga s varaždinskim biskupom.

Ovaj puta susreli su se predsjednik Zrinske garde Đuro Bel i Gardin počasni predsjednik Alojzije Sobočanec, predsjednik Matice hrvatske Ogranak Čakovec Ivan Pranjić i tajnik Ogranka Tomo Blažeka te pročelnik Zmajskog stola Čakovec Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" Ivica Zanjko sa biskupom mons. Božom Radošem i biskupom u miru mons. Josipom Mrzljakom.

Na susretu u Varaždinu bilo je riječi o aktivnostima udruga tijekom protekle godine, kao i o planovima i mogućoj suradnji u ovoj godini.

Kako je prije umirovljenja biskup mons. Mrzljak, inače član Zrinske garde, bio predsjednik Hrvatskog Caritasa, a na toj ga je dužnosti naslijedio sadašnji varaždinski biskup mons. Radoš, bilo je riječi i o stradanjima u nedavnom potresu na Banovini.

Naime, navedene su se udruge već angažirale i poslale pomoć stradalima u potresu ali je zaključeno kako će pomoć trebati još i dalje prema stvarnim potrebama ovisno o vremenu i situaciji na tom području.

(bok)

  • Biskupi
  • biskupi-1